Biologische kaas

daar_raak_je_niet.jpg

De biologische boerenkaas van De Nylander is een kaas met een bijzonder en puur karakter. De kaas krijgt zijn unieke en romige smaak doordat wij gebruik maken van Jersey melk. De melk wordt niet gepasteuriseerd en wij gebruiken alleen biologische ingrediënten. De kaas van de Nylander is hierdoor dan ook puur en extra smaakvol.

Variatie in seizoenen
Ons produkt is een natuurprodukt. Doordat het voer van de koeien in de seizoenen verandert, verandert ook de smaak in de seizoenen. In de zomer is onze kaas daardoor romiger, zachter en geler. Dit komt doordat de koeien zomers buiten lopen en vers gras eten.

Natuurlijke rijping
De samenstelling van de melk en ons speciale procédé voor het kaasmaken resulteert in het eigen karakter van onze kaas. In het kaaspakhuis worden de kazen op houten planken gerijpt. Daar komt de smaak van onze kaas, onder toeziend oog van de kaasmaker, langzaam tot stand.

 

Onze kaas is voornamelijk verkrijgbaar in 4 en 12 kilo’s:

  • Jong 4 weken oud
  • Jong belegen 2 maanden
  • Belegen 4 maanden
  • Extra belegen 8 maanden
  • Oud 11 maanden